ОСОБЛИВОСТІ ПУБЛІЧНОГО АДМІНІСТРУВАННЯ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА ЗА РАХУНОК МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

Автор(и)

  • О. В. Кузьменко
  • В. Г. Чорна
  • С. О. Островський

DOI:

https://doi.org/10.32782/klj/2023.3.12

Ключові слова:

місцеві ради, місцеві бюджети, охорона навколишнього природнього середовища, тваринний світ, рослинний світ, публічна адміністрація, війна, програми розвитку, рибні ресурси, природо-охоронні зони.

Анотація

Анотація. В мовах децентралізації влади, одним з вагомих суб’єктів публічної адміністрації, який наділений правами та обов’язками щодо відновлення та охорони навколишнього природнього середовища є місцеві ради. Саме вони мають забезпечити передбачені Законом України «Про правовий режим воєнного стану» заходи й повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави. На територіях, на яких введено воєнний стан, також можуть утворюватися тимчасові державні органи, а саме військові адміністрації, задля забезпечення дії Конституції та законів України, функціонування зазначених тимчасових державних органів не припиняє діяльність органів місцевого самоврядування. Фінансується діяльність місцевих рад завдяки місцевим бюджетам. Основними надходженнями до місцевих бюджетів є податки, трансферти та доходи з власних джерел, що передбачено Бюджетним кодексом України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». В умовах воєнного стану низка територій зазнала втрат та значних пошкоджень у зв’язку з тим, що є прифронтовими, на цій території зменшилась кількість підприємств, або зникли взагалі, саме тому ці місцеві громади потребують значної кількості коштів на відновлення як територій, так і інфраструктури. Тобто сьогодні місцеві ради мають різне фінансове забезпечення, стан територій наявність існування бізнесу, який сплачує податки до місцевого бюджету. Одним з обов’язків місцевих рад є охорона навколишнього природнього середовища в межах власних територій. Треба зазначити, що сьогодні від військових дій постраждало 812 природоохоронних зон, загальна площа яких становить майже мільйон гектарів або 20% від загальної площі всіх заповідних територій України. Найбільше зазнали шкоди території, які знаходяться під окупацією та ті, на яких проходили бойові дії. Під загрозою знищення опинились 16 Рамсарських об’єктів (водно-болотні угіддя міжнародного значення), близько 160 територій Смарагдової мережі (мережа природоохоронних територій, створена задля збереження видів, які потребують охорони на загальноєвропейському рівні) та два біосферні заповідники[1]. Частина національних природних парків знаходиться на межі гуманітарної катастрофи. Зазначені пошкодження повинні бути відновлені державою за допомогою місцевого самоврядування за допомогою державного фінансування та коштів місцевих бюджетів.

Посилання

Буцко Х. «Після війни довкілля відновиться за століття». Що роблять Мінекології, активісти та ДСНС для збереження української природи URL: https://hmarochos.kiev.ua/2022/10/25/zaminovane-taponivechene- yak-vidnovlyuvatymetsya-ukrayinske-dovkillya/

Концепція Державної цільової екологічної програми моніторингу довкілля. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 7 липня 2023 р. № 610-р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/610-2023- %D1%80#Text

Про Кабінет Міністрів України : Закону України вiд 07 жовтня 2010 № 2591-VI. Відомості Верховної Ради України. 2011. № 9. Ст.58.

Рамкова конвенція Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату : Конвенція ООН від 9 травня 1992 року URL: http:// www.zakon.rada.gov.ua.

Кіотський протокол до Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату: Конвенція ООН від 11 грудня 1997 року URL: http:// www.zakon.rada.gov.ua.

Про Положення про Міністерство екології та природних ресурсів України: затв. Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 452/2011 Офіційний вісник України. 2011 р. № 29. Ст. 1258.

Про місцеві державні адміністрації: Закон України від 9 квіт. 1999 р. Відомості Верховної Ради України. 1999. № 20–21. Ст. 190.

Про тваринний світ: Закон України від 13 грудня 2001 року № 2894-III Відомості Верховної Ради України. 2002. № 14. Ст.97.

Програма охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області на 2021-2025 роки URL: https://www.adm-km.gov.ua/wp-content/uploads/2021/01

Програма охорони навколишнього природного середовища в житомирській області на 2023-2027 роки URL: ttps://eprdep.zht.gov.ua

Оніщук І. Пріоритети-2023. Куди громади спрямують кошти цього року URL: https://decentralization. gov.ua/news/16

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-10-31

Як цитувати

Кузьменко, О. В., Чорна, В. Г., & Островський, С. О. (2023). ОСОБЛИВОСТІ ПУБЛІЧНОГО АДМІНІСТРУВАННЯ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА ЗА РАХУНОК МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ. Київський часопис права, (3), 92-96. https://doi.org/10.32782/klj/2023.3.12

Номер

Розділ

АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВО І ПРОЦЕС, ФІНАНСОВЕ ПРАВО, ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРАВО

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають