ПРАВОВИЙ СТАТУС ВІЙСЬК ЗВ’ЯЗКУ ТА КІБЕРБЕЗПЕКИ В СИСТЕМІ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • С. О. Островський

DOI:

https://doi.org/10.32782/klj/2022.3.13

Ключові слова:

зв'язок, кібербезпека, війська зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України, кібероборона, кібероперація

Анотація

Основними завданнями військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України є: організація планування розгортання та нарощування, забезпечення функціонування системи зв’язку та інформаційних систем, систем бойового управління та оповіщення в мирний час, в особливий період, в умовах надзвичайного та воєнного стану; організація взаємодії з іншими складовими сил оборони, Національним центром оперативно-технічного управління телекомунікаційними мережами України та операторами електронних комунікацій (операторами зв’язку) з питань забезпечення зв’язком у ході виконання спільних завдань з оборони держави; створення (розгортання) єдиного інформаційного середовища Збройних Сил України з використанням сервісно-орієнтованої архітектури; надання сервісів зв’язку для забезпечення функціонування єдиного інформаційного середовища Збройних Сил України та досягнення оперативної й технічної взаємосумісності з іншими складовими сил оборони та держав – членів НАТО; забезпечення обміну інформацією в єдиному інформаційному середовищі Збройних Сил України; надання оперативному складу пунктів управління Збройних Сил України, а також іншим складовим сил оборони базових та функціональних сервісів через їх відповідні точки присутності; здійснення заходів з функціонування національної системи кібербезпеки; участь у заходах з кібероборони; ведення та/або участь у кіберопераціях, ведення кібердій; організація та керівництво технічним забезпеченням зв’язку у Збройних Сил України; здійснення військової співпраці зі збройними силами країн – членів НАТО; впровадження заходів із забезпечення кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури в умовах надзвичайного стану та особливого періоду та ін. Суб’єктами військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України є: Орган військового управління, структурні підрозділи Органу Військового Управління, військові частини (підрозділи), військові навчальні заклади. Чисельність військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України визначається Головнокомандувачем Збройних Сил України та утримується в межах чисельності Збройних Сил України. Визначено, система військ зв’язку та кібербезпеки має складну структуру та несе досить важливі функції та завдання. Саме тому, на сьогодні первинною задачею наблизити її до стандартів НАТО, з метою якісного виконання покладених на них обов’язків.

Посилання

Організація військового зв’язку : навчальний посібник / В. Г. Шолудько, М. Ю. Єсаулов, О. В. Вакуленко, Т. Г. Гурський, М. М. Фомін. К. : ВІТІ, 2017. 282 с.

Бандурка О. М. Управління в органах внутрішніх справ України : підручник. Х. : Ун-т внутр. справ, 1998. 394 с.

Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України : закон України від 24 берез. 1999 р. № 548-XIV. Відомості Верховної Ради України. 1999. № 22–23. Ст. 194.

Скиба П. П. Будівництво і розвиток Збройних сил України або як пройти шлях від Воєнної організації держави до з’єднання. Славута, 2013. 269 с.

Сокуренко В. В. Публічне адміністрування сферою оборони в Україні : дис. ... д-ра юрид. наук : 12.00.07 ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. Харків, 2016. 573 с.

Війська зв'язку та кібербезпеки Збройних сил України https://uk.wikipedia.org/

Про основи національного спротиву. Закон України від 16 липня 2021 року № 1702-IX. Відомості Верховної Ради . 2021. № 41. Ст. 339.

Доктрина Військ зв’язку та кібербезпеки ЗБРОЙНИХ СИЛУ (ВКП 6-00(01).01), затв. ГК ЗБРОЙНИХ СИЛУ 09 грудня 2021. https://shron1.chtyvo.org.ua/Ministerstvo_oborony_Ukrainy/Doktryna_Viisk_zviazku_ta_kiberbezpeky_Zbroinykh_Syl_Ukrainy.pdf?

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-01-03

Як цитувати

Островський, С. О. (2023). ПРАВОВИЙ СТАТУС ВІЙСЬК ЗВ’ЯЗКУ ТА КІБЕРБЕЗПЕКИ В СИСТЕМІ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ. Київський часопис права, (3), 86-91. https://doi.org/10.32782/klj/2022.3.13

Номер

Розділ

АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВО І ПРОЦЕС, ФІНАНСОВЕ ПРАВО, ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРАВО