ПРАВОВА ПРИРОДА СУДОВОГО КОНТРОЛЮ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ПУБЛІЧНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ: ОКРЕМІ ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ

Автор(и)

  • О. О. Михайлов

DOI:

https://doi.org/10.32782/klj/2021.3.21

Анотація

Анотація. Наукова стаття присвячена дослідженню правової природи судового контролю за діяльніс-тю публічної адміністрації. Здійснено аналіз наукових підходів до розуміння судового контролю як видудержавної контрольної діяльності, на основі чого визначено, що судовий контроль не можна розглядатияк окрему форму реалізації судової влади, оскільки в такому разі, здійснюючи судовий контроль, суди нездійснюють правосуддя. Зроблено висновок, що судовий контроль є частиною діяльності суду із здійсненняправосуддя, і його слід розглядати як функцію судової влади, котра реалізується через правосуддя і прояв-ляється у різних видах судочинства. Наголошено на тому, що роль контрольних повноважень суду визнача-ється функціями, які покликана виконувати судова влада під час здійснення правосуддя в державі. Особли-вість судового контролю полягає в тому, що він здійснюється під час розгляду та вирішення справ із перед-бачених законом підстав за визначеними законом процедурами.На основі аналізу наукових підходів до розуміння судового контролю за діяльністю публічної адміністраціїзапропоновано під останнім розуміти діяльність суду щодо відправлення правосуддя щодо відповідності абоневідповідності актів та дій (бездіяльності) відповідних органів та посадових осіб положенням законодавства.Визначено особливості прямого та непрямого видів контролю. Акцентовано увагу на тому, що прямийсудовий контроль характеризується такими особливостями: підконтрольними суб’єктами є суб’єкти публіч-ної адміністрації, особливим предметом судового розгляду, особливою процедурою розгляду є здійсненняцього виду судового контролю.Наголошено на тому, що предмет контролю та специфіка діяльності судів зумовлюють особливості метисудового контролю. Ці особливості полягають у тому, що контроль здійснюється перш за все за законністюуправлінських дій (бездіяльності) суб’єктів публічної адміністрації, які полягають в управлінських відно-синах із фізичною або юридичною особою, а також у тому, що контроль за діяльністю органів публічноїадміністрації обумовлюється спеціальною метою правосуддя – вирішенням спорів. Це означає, що судовийконтроль виражається у відновленні порушених прав та інтересів громадян або юридичних осіб у результатівирішення спору.

Посилання

Англійсько-український словник термінів та понять з державного управління / уклад. Г. Райт та ін. ;пер. В. Івашко. Київ : Основи, 1996. 128 с.

Буханевич О., Івановська А. Конституційний контроль як вид державного контролю: змістовно-функ-ціональна характеристика. Публічне право. 2019. № 4 (36). С. 9–18.

Малиновський В. Державне управління : навчальний посібник. 2-ге вид., доп. та перероб. Київ : Атіка,2003. 576 с.

Адміністративне право України. Академічний курс : підручник : у 2 т. Т. 1 : Загальна частина /ред. колегія: В. Авер’янов (голова) та ін. Київ : Юридична думка, 2007. 592 с.

Горбова Н. Природа державного контролю (нагляду) та генезис його законодавчого визначення.Право та державне управління. 2019. № 1 (34). Т. 1. С. 37–42.

Адміністративне право України : підручник для юридичних вузів і факультетів / Ю. Битяк, В. Гара-щук, О. Дьяченко та ін. Харків : Право, 2004. 401 с.

Державне управління: проблеми адміністративно-правової теорії та практики / за заг. ред.В. Авер’янова. Київ : Факт, 2003. 384 с.

Чепурнова Н. Судебный контроль в Российской Федерации: проблемы методологии и государственно-правовой практики : монография. Ростов-на-Дону : Северо-Кавказский научный центр высшей школы, 1999.224 с.

Лазарева В. Судебная власть и ее реализация в уголовном процессе. Самара : Самарский университет,1999. 136 с.

Химичева О. Концептуальные основы процессуального контроля и надзора на досудебных стадияхуголовного судопроизводства. Москва : ЮНИТИ, 2004. 288 с.

Івановська А. Розмежування судового та конституційного контролю: теоретико-правовий аспект.Юридичний науковий електронний журнал. 2020. № 3. С. 234–237.

Сушко Л. Організаційно-правові засади здійснення судового контролю в Україні : автореф. дис. …канд. юрид. наук : 12.00.07 ; Національний університет біоресурсів і природокористування України. Київ,2009. 22 с.

Цихоцкий А. Теоретические проблемы эффективности правосудия по гражданским делам. Новоси-бирск : Наука, 1998. 392 с.

Савчук О. Судовий контроль за законністю адміністративної діяльності органів Державної фіскаль-ної служби України. Вісник Національного університету «Львівська політехніка». Серія: Юридичні науки.2017. № 876. С. 170–174.

Бородін І. Адміністративно-правові засоби захисту прав та свобод людини і громадянина : дис. …докт. юрид. наук : 2.00.07. Харків, 2004. 405 с.

Стефанюк В. Судовий адміністративний процес : монографія. Київ : Консум, 2003. 463 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-04-21

Як цитувати

Михайлов, О. О. (2022). ПРАВОВА ПРИРОДА СУДОВОГО КОНТРОЛЮ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ПУБЛІЧНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ: ОКРЕМІ ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ. Київський часопис права, (3), 134-139. https://doi.org/10.32782/klj/2021.3.21

Номер

Розділ

АДМІНІСТРАТИВНЕ, ФІНАНСОВЕ, ПОДАТКОВЕ ПРАВО